Ministar Ćorić u Brodsko-posavskoj županiji o gospodarenju otpadom

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić boravio je danas u Slavonskom Brodu gdje se sastao s predstavnicima Brodsko-posavske županije, gradonačelnicima Slavonskog Broda i Nove Gradiške te načelnicima općina s tog područja na temu gospodarenja otpadom.

Cilj radnog sastanka bio je predstaviti mogućnosti sufinanciranja mjera koje jedinice lokalne samouprave trebaju provesti tijekom 2018. godine kako bi ispunile svoje zakonske obveze u području gospodarenja otpadom.

Govoreći o aktivnostima Ministarstva na uspostavi cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić kazao je kako je cilj u što kraćem vremenskom razdoblju kreirati sve pretpostavke za uspješno gospodarenje otpadom. Za realizaciju tog cilja potrebna je suradnja Ministarstva i jedinica lokalne samouprave odnosno edukacija građana te nabava infrastrukture - naglasio je ministar Ćorić.

U tijeku je javni poziv za gradove i općine kojima su na raspolaganju EU sredstva za provedbu informativnih aktivnosti. Uz to ovih dana bit će raspisan poziv za nabavu spremnika, a vezano uz izgradnju sortirnica i postrojenja za obradu odvojenog prikupljanja biootpada“ – rekao je ministar Ćorić.

Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić iskazao je zadovoljstvo radnim sastankom koji će, kako je rekao, zasigurno doprinijeti kvalitetnom i primjerenom zbrinjavanju otpada na području županije.

Inače, ovo je četvrti radni sastanak na temu gospodarenja otpadom. Do sada se ministar Ćorić sastao s predstavnicima Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

 



Stranica