Pomoćnik ministra Zvonimir Novak sudjelovao na 12. Sjednici Međuvladine komisije za gospodarsku suradnju između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine

Pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, gospodin Zvonimir Novak sudjelovao je na 12. Sjednici Međuvladine komisije za gospodarsku suradnju između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, održanoj 14. lipnja 2018. godine u Pekingu, NR Kina.

Međuvladinom komisijom za gospodarsku suradnju između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine predsjedali su gospodin Zvonimir Novak, pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, s hrvatske strane te gospodin Ren Hongbin, pomoćnik ministra za trgovinu, s kineske strane.

Uz supredsjedatelja, na sjednici su sudjelovali i predstavnici Ministarstva turizma, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva poljoprivrede te Agencije za investicije i konkurentnost.

Tijekom održavanja Sjednice razgovaralo se o mogućnostima za suradnju i razvoj gospodarske suradnje između dvije zemlje.

Područja koja su prepoznata od posebnog značaja su trgovina, uključujući poljoprivredne proizvode, investicije, infrastruktura i turizam.

Unaprjeđenje suradnje je najizglednije u području transporta i distribucije roba u čemu kineske tvrtke imaju najviše interesa za sudjelovanje u projektima na području RH.

Hrvatska strana je istaknula interes za suradnju u području turizma, kao i za izvoz nekih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na tržište NR Kine.

Po završetku Sjednice, obje strane su potpisale Zapisnik Međuvladine komisije za gospodarsku suradnju.



Stranica