Ministar Horvat sastao se s veleposlanikom Republike Turske u Hrvatskoj, Nj.E. Mustafom Babür Hızlan

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Darko Horvat sastao se s veleposlanikom Republike Turske u Republici Hrvatskoj Nj.E. Mustafom Babür Hızlan.

Na sastanku su istaknuti tradicionalno dobri i prijateljski odnosi između dvije zemlje, kao i područja i teme od zajedničkog interesa. Ministar Horvat izrazio je zadovoljstvo brojem tvrtki koje posluju na hrvatskom tržištu, no oboje su se složili kako u međusobnim odnosima ima još prostora za povećanje investicija.

Ministar je naglasio kako je Turska važan gospodarski partner Republike Hrvatske, posebno u području energetike, turizma i poljoprivrede.

Turski veleposlanik je istaknuo kako dvije države moraju povećati kontakte na svim razinama, čemu će doprinijeti i održavanje zajedničkog gospodarskog odbora između Republike Hrvatske i Republike Turske te najavljeni posjet predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, krajem godine Turskoj.

Također Veleposlanik Nj. E. Babür Hızlan naglasio je kako Turska prepoznaje važnost članstva Republike Hrvatske u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) te će učiniti sve da Turska na tom putu pruži podršku Republici Hrvatskoj.

Ministar g. Horvat i Nj. E. Babür Hızlan složili su se kako je Turska kontinuirano, na razne načine, podupirala razvoj gospodarske suradnje s Republikom Hrvatskom te su oboje izrazili želju za nastavkom dobre suradnje.



Stranica