Četvrti CEF Telekom projekt Ministarstva, gospodarstva, poduzetništva i obrta, odobren za sufinanciranje od strane Europske komisije

 

Projektni konzorcij Partnera Narodnih novina i Financijske agencije, pod koordinacijom Ministarstva, gospodarstva, poduzetništva i obrta, prijavio je na natječaj CEF-TC-2018-1 - eIdentification & eSignature projekt "eSeal & Signature Validation Service Croatia (eS&S)".

Na ovaj način želi se poticati države članice EU/EEA na korištenje europskih gradivnih blokova za elektroničku identifikaciju kao i korištenje elektroničkog potpisa (prvenstveno kvalificiranog elektroničkog potpisa).

Podržat će se sustavi koji će omogućiti javnim i privatnim subjektima korištenje elektroničkog potpisa i elektroničkih pečata u skladu s eIDAS Regulativom.

Glavni cilj Projekta predstavlja promicanje uspostave i ponovna upotrebe gradivnih blokova infrastrukture digitalnih usluga, u ovom slučaju ePotpisa kao usluge povjerenja, uspostavom javne usluge/servisa za provjeru valjanosti elektroničkih potpisa i elektroničkih pečata čiji su izdavatelji na Pouzdanom popisu pružatelja usluga povjerenja.

Projekt ima za cilj podizanje razine svijesti o važnosti interoperabilnosti i prekograničnog priznavanja elektroničkih potpisa.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 176.762,00 Eura, od čega 75% sufinancira EU.



Stranica