Održan hrvatsko-slovački forum poduzetnica

Pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac sudjelovala je na hrvatsko-slovačkom forumu poduzetnica, održanom u organizaciji veleposlanstva Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj, Hrvatske gospodarske komore i Udruge poslovnih žena KRUG. 

Pomoćnica Mandac istaknula je aktivnosti koje Republika Hrvatska već niz godina poduzima u cilju razvoja poduzetništva žena. Također, posebno je istaknula zadovoljstvo što je sve veći broj poduzetnica s visokim poslovnim prihodima i porastom vrijednosti njihovih tvrtki. 

Poduzetništvo žena u Hrvatskoj se najčešće razvija u formi malih i srednjih poduzeća i obrta, i to pretežito počinje samozapošljavanjem. Danas su žene članice ili suvlasnice oko 26% poduzeća i vlasnice oko 33% obrta. 

Republika Hrvatska je poticanje poduzetništva žena regulirala i kroz dvije strategije razvoja poduzetništva žena, za razdoblje 2010.-2013. te za razdoblje 2014.-2020. 

Okupljenima su se obratili i veleposlanik Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Peter Susko te potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Dragan Kovačević, predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG Gordana Restović i podpredsjednica udruge Top centar poduzetnica Slovačke Republike Eliška Kubikova. 

Nakon uvodnih obraćanja uslijedile su poslovne priče hrvatskih i slovačkih poduzetnica te B2B razgovori. 



Stranica