Održana druga sjednica Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske

 

Pod predsjedanjem državnog tajnika g. Maria Antonića, predsjednika Vijeća, 3. prosinca 2018. u prostorijama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održana je druga sjednica Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske. Tom prilikom imenovani su članovi svih pet tematskih inovacijskih vijeća koja su uspostavljena za svako tematsko prioritetno područje Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske za razdoblje 2016. do 2020. godine:

  1. Tematsko inovacijsko vijeće za zdravlje i kvalitetu života
  2. Tematsko inovacijsko vijeće za promet i mobilnost
  3. Tematsko inovacijsko vijeće za energiju i održivi okoliš
  4. Tematsko inovacijsko vijeće za sigurnost
  5. Tematsko inovacijsko vijeće za hranu i bioekonomiju.

Uspostava tematskih inovacijskih vijeća i imenovanje članova tih vijeća jedan je od ključnih koraka u izgradnji učinkovitog nacionalnog inovacijskog sustava i stvaranju poticajnijeg okruženja za inovacije.

Na drugoj sjednici Inovacijskog vijeća za industriju prisutni su informirani o prvoj sjednici Nacionalnog inovacijskog vijeća koja je održana 9. studenog 2018., a raspravljeni su i daljnji koraci neophodni za sazivanje prvih sjednica tematskih inovacijskih vijeća i izbor predsjednika tih vijeća koji će se zatim uključiti i u rad Nacionalnog inovacijskog vijeća i Inovacijskog vijeća za industriju.

Na sjednici je predstavljen vizualni identitet i logotip Inovacijskog vijeća za industriju i svakog pojedinog tematskog inovacijskog vijeća, a najavljeno je i održavanje konferencije „Tematska inovacijska vijeća – karika koja nedostaje“ koju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Konferencija će se održati 11. prosinca 2018., a cilj joj je predstavljanje novoosnovanih tematskih inovacijskih vijeća kao važnih elemenata za unapređenje nacionalnog inovacijskog sustava.



Stranica