Istaknute teme

OECD - Nacionalna kontaktna točkaOECD - Nacionalna kontaktna točka
Vlada RH je osnovala Nacionalnu kontaktnu točku za odgovorno poslovno ponašanje (NKT) kao trajni mehanizam za promicanje Smjernica OECD-a za multinacionalna poduzeća o odgovornom poslovnom ponašanju. 
Centar unutarnjeg tržišta EUCentar unutarnjeg tržišta EU
Centar unutarnjeg tržišta EU - Pronađite sve informacije o poslovanju, obrazovanju, kretanju i zapošljavanju na unutarnjem tržištu EU-a. Informirajte se o vašim pravima i mogućnostima.
Invest CroatiaInvest Croatia
Ministarstvo gospodarstva je državno tijelo nadležno za gospodarske poslove u Republici Hrvatskoj, uključujući i investicijske procese.
Solvit Solvit
SOLVIT je mreža koja pomaže građanima i poduzećima iz EU-a u rješavanju administrativnih prepreka u drugim državama. SOLVIT bez naknade rješava probleme koje nepravilnom primjenom prava EU-a uzrokuje javnopravno tijelo države članice EU-a, Norveške, Lihtenštajna ili Islanda.
Europski zeleni planEuropski zeleni plan
Europska komisija predstavila je europski zeleni plan - strategiju za postizanje održivosti gospodarstva EU-a pretvaranjem klimatskih i ekoloških izazova u prilike u svim područjima politike i osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije.
Zelena javna nabavaZelena javna nabava
Zelena javna nabava (ZeJN) predstavlja dobrovoljni instrument zaštite okoliša kojim se potiče zaštita okoliša i održiva potrošnja i proizvodnja.
Strategija EU za dunavsku regijuStrategija EU za dunavsku regiju
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja djeluje u dva prioritetna područja Dunavske strategije; Priritetno područje 6 usmjereno očuvanju biološke raznolikosti, krajolika i kvalitete zraka i tla, te Prioritetno područje 8 usmjereno poticanju i jačanju konkurentnosti gospodarstva.
Horizon 2020Horizon 2020
Horizon 2020 (Obzor 2020) predstavlja najveći program Europske unije za istraživanje i inovcije s gotovo 80 milijardi eura sredstava dostupnih za povlačenje za privatna ulaganja.
Kontaktna točka za proizvodeKontaktna točka za proizvode
Pronađite informacije o tehničkim propisima koji se primjenjuju na određenu vrstu proizvoda, podatke koji se odnose na načelo uzajamnog priznavanja te kontakt podatke nadležnih tijela.
Jedinstvena kontaktna točka za usluge Jedinstvena kontaktna točka za usluge
Pronađite informacije o uvjetima poslovanja u Hrvatskoj, prvenstveno za pravo poslovnog nastana i slobodu pružanja usluga.
Strukturni fondoviStrukturni fondovi
Na web portalu www.strukturnifondovi.hr možete pretraživati natječaje koji su trenutno otvoreni kako biste pronašli onaj koji odgovara Vašem području interesa te provjerili možete li financirati svoj projekt.
Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstvaAkcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva
Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva donosi pregled izmjerenih administrativnih opterećenja gospodarstva po zakonodavnim područjima obuhvaćenim planom, te povezanih mjera rasterećenja.
Europski potrošački centar HrvatskaEuropski potrošački centar Hrvatska
Savjeti i informacije potrošačima o prekograničnoj kupovini na području Europske unije, Norveške, Islanda i Ujedinjenog Kraljevstva te pomoć u rješavanju prekograničnih sporova i pritužbi.
RAPEX – sustav brzog uzbunjivanja za opasne neprehrambene proizvodeRAPEX – sustav brzog uzbunjivanja za opasne neprehrambene proizvode
RAPEX je sustav brze razmjene službenih obavijesti o mjerama i radnjama glede proizvoda koji predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i sigurnost potrošača, ukoliko u zakonodavstvu Europske unije ne postoji poseban propis s istim ciljem.
HAKOM – Ne zoviHAKOM – Ne zovi
Ukoliko ne želite da Vas trgovci kontaktiraju kako bi vam prodali neku uslugu ili proizvod putem telefona razmislite o upisu vašeg telefonskog broja u Registar "NE ZOVI".
Zaštita potrošača Zaštita potrošača
Sve za potrošače - središnji portal za potrošače – pregled svih potrošačkih tema i aktualnosti na jednom mjestu. Saznajte vaša potrošačka prava i kako ih ostvariti.
IAS – Razvijanje sustava upravljanja i kontrole invazivnih stranih vrsta IAS – Razvijanje sustava upravljanja i kontrole invazivnih stranih vrsta
Invazivne strane vrste (IAS) se smatraju jednom od glavnih prijetnji bioraznolikosti i s njom povezanih usluga ekosustava na globalnoj razini, a mogu imati i negativan učinak na zdravlje ljudi te gospodarstvo. 
Brexit informacije i upute za poslovnu zajednicuBrexit informacije i upute za poslovnu zajednicu
Sukladno povlačenju Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije, potrebno je pripremiti poslovnu zajednicu u Republici Hrvatskoj na novonastalu situaciju.
Sustav javne nabave Sustav javne nabave
Pravila o javnoj nabavi stvaraju jednake prilike za poslovanje gospodarskih subjekata na tržištu javne nabave. Portal javne nabave pruža osnovne informacije o politici i sustavu javne nabave.