Državna tajnica Nataša Mikuš Žigman na Hrvatsko-litavskom gospodarskom forumu u Zagrebu 20. travnja 2022.

Slika /slike/DSCF5384.jpg
Državna tajnica Nataša Mikuš Žigman sudjelovala je na Hrvatsko-litavskom gospodarskom forumu, koji se održao u Zagrebu 20. travnja 2022. u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Vilniuske komore trgovine, industrije i obrtništva. Ovim forumom daje se podrška jačanju gospodarske suradnje Hrvatske i Litve te otvara prostor za uspostavu poslovnih odnosa predstavnika poduzeća dviju zemalja.

U svom obraćanju sudionicima foruma državna tajnica je izvijestila o mjerama koje Vlada RH provodi s ciljem poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva te o aktivnostima koje će dodatno poboljšati poslovanje i doprinijeti jačanju investicijske klime u Hrvatskoj, kao što su prijedlog novog Zakona o poticanju ulaganja, pripreme za ulazak Hrvatske u eurozonu i u Schengen.

Na marginama foruma, državna tajnica se sastala sa zamjenicom ministrice gospodarstva i inovacija Litve Jovitom Neliupšienė. Dvije strane razgovarale su o utjecaju aktualnih globalnih i regionalnih okolnosti na gospodarstva dviju zemalja i mjerama koje Vlade poduzimaju za ublažavanje negativnih učinaka na gospodarstvo i društvo te su razmijenile mišljenja o mogućnostima za jačanje bilateralnih odnosa.

Stranica