Državni tajnik Goran Romek sudjelovao na panelu o izravnim stranim ulaganjima

Slika /slike/DT Goran Romek/Goran Romek 2.jpg
Državni tajnik Goran Romek, sudjelovao je na tradicionalnom događanju u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham) posvećenom temi izravnih stranih ulaganja. Na panel raspravi pod nazivom "Kako kvalitetnije konkurirati drugim tržištima u privlačenju stranih ulaganja?", Romek je naglasio važnost izravnih stranih ulaganja za gospodarski rast Hrvatske i značajnu ulogu Vlade u stvaranju poticajnog poslovnog okruženja.

„Hrvatska je proteklih godina ostvarila kontinuirani rast inozemnih izravnih ulaganja, s više od milijardu eura realiziranih u prvom kvartalu ove godine. Izravna strana ulaganja ostaju prioritet Vlade, a kroz novi Zakon o poticanju ulaganja i Nacionalni plan za poticanje ulaganja, osiguravamo dodatne povoljne mjere za investitore,“ istaknuo je Romek.

Događanje je također pružilo uvid u trenutni status ulaganja u Hrvatskoj, uz osvrt na uspjehe poput podizanja kreditnog rejtinga Hrvatske na povijesno visoku razinu A-, kao i optimizam koji dolazi s podatkom da 80% članova AmCham-a planira širenje poslovanja u Hrvatskoj u naredne tri godine.

Panel je okupio stručnjake iz industrije koji su raspravljali o izazovima i prilikama koje predstoje za Hrvatsku u privlačenju novih ulaganja.

Stranica