Ministar Filipović na 26. dodjeli nagrada Zlatna kuna

Slika /slike/Vijesti/2022/ZLATNA KUNA_Zlatna kuna-301668202188779.jpg
Ministar Davor Filipović sudjelovao je na svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu na kojoj su dodijeljene nagrade Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
 
Ove godine Zlatna kuna dodijeljena je u 6 kategorija, a vrijedi istaknuti da su, uz financijske pokazatelje, prvi put u kategorijama nagrade malim, srednjim i velikim tvrtkama uključeni pokazatelji održivosti, kao jednog od strateških područja koje Hrvatska gospodarska komora prepoznaje i potiče kod domaćih tvrtki.
 
U kategoriji velikih tvrtki Zlatnu kunu osvojio je karlovački HS Produkt, najuspješnijim srednjim poduzećem proglašen je Olimp, najboljim malim Aquarium Pula, dok su u kategoriji banke i društva za osiguranje nagradu odnijeli Erste banka i Wiener osiguranje.
Najinovativnijom tvrtkom proglašena je osječka Orqa koja se u 5 godina od osnutka prometnula u jednu od tehnološki najnaprednijih tvrtki i koja u više od 50 zemalja diljem svijeta izvozi video sustave i komponente bespilotnih letjelica.
 
Ministar Filipović dodijelio je nagradu za najbolje malo trgovačko društvo Aquariumu Pula, koje je od malog obiteljskog obrta s dvjestotinjak kvadrata izložbenog prostora, danas preraslo u trgovačko društvo koje zapošljava 35 djelatnika i 10-ak studenata u sezoni, a s 2.500 m2 unutarnjeg i vanjskog prostora predstavlja turističku atrakciju Pule. Svake godine sredstva se reinvestiraju u revitalizaciju i razvoj akvarija, a tvrtka daje značajan doprinos očuvanju ugroženih vrsta i staništa te podiže svijest o sve učestalijim naglim promjenama u moru.
 
Zlatnu kunu za životno djelo Hrvatske gospodarske komore dobio je predsjednik udruge Hrvatski izvoznici Darinko Bago zbog osobnog doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva, posebno u području izvozno orijentirane industrije.

Stranica