Ministar Filipović na potpisivanju ugovora o projektiranju i građenju Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji

  • Slika /slike/Vijesti/2022/IMG_8993_1.jpg
  • Slika
Danas je u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održano potpisivanje ugovora za projektiranje i građenje Centra za gospodarenje otpadom „Lećevica“. Uz ministra Davora Filipovića, događanju su prisustvovali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i zamjenik župana Ante Šošić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen, potpisnici ugovora - direktor Regionalnog centra čistog okoliša d.o.o. u Splitu Ivan Vukorepa i direktor Sarađena d.o.o. Marko Sarađen, te drugi suradnici na projektu i ponuditelji.
 
Potpisani ugovor odnosi se na 1. fazu realizacije projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom „Lećevica“ kojom se izvode radovi na trafostanici, prometnoj infrastrukturi, upravnoj zgradi i za dvije odlagališne plohe, a iznos ugovora je 155,6 milijuna kuna.

Projekt izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom „Lećevica“ služit će potrebama za gospodarenje miješanim komunalnim otpadom Splitsko-dalmatinske županije s kapacitetom mehaničko-biološke obrade od 110 tisuća tona godišnje.  

Stranica