Ministar Šušnjar održao sastanak s Aspectom o povećanju proizvodnje ugljikovodika u RH

  • Slika /slike/20240917_165316.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva Ante Šušnjar susreo se s vlasnikom američke tvrtke Aspect Group, g. Alexom Cranbergom, kako bi razgovarali o dosadašnjim rezultatima njihovih istraživanja ugljikovodika na području Hrvatske, odnosno istražnog prostora Sava-06.
 
Naime, Aspect Group će tijekom 2024. godine dovršiti važne istražne radove na temelju kojih se očekuju i potencijalna pozitivna nalazišta plina i kondenzata u Sisačko-moslavačkoj županiji koja će u konačnici doprinijeti energetskoj samodostatnosti Republike Hrvatske.
 
Na sastanku su razmatrani budući planovi i potencijalne investicije u nove istražne projekte kojima Ministarstvo daje punu potporu. Ministar Šušnjar je naglasio važnost rasta domaće proizvodnje plina i nafte kako bi se smanjio njihov trenutni uvoz u RH, a izrazio je i potporu stranim ulaganjima koji mogu doprinijeti energetskoj neovisnosti i općem gospodarskom razvoju Republike Hrvatske.
 
Na kraju sastanka g. Cranberg zahvalio je ministru Šušnjaru na iskazanoj potpori i proaktivnom pristupu Ministarstva gospodarstva.

Stranica