Nastavljamo poduzimati aktivnosti za dugoročnu održivost Đure Đakovića

Slika /slike/Vijesti/2022/Đuro Đaković.png
Predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar obrane Mario Banožić te načelnik Sektora za naoružanje i opremu brigadir u MORH-u Davor Tretinjak održali su danas radni sastanak u Banskim dvorima s Pavelom Maroušekom, članom Uprave Đuro Đaković Grupe, Danijelom Marićem, predsjednikom Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila te Goranom Matanićem, članom Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila.
 
Tijekom sastanka obje su strane pozdravile donošenje odluke Europske komisije krajem prosinca 2021. godine, kojom je odobren Program restrukturiranja Đure Đakovića. Vlada je u proteklom razdoblju bila u intenzivnoj komunikaciji s predstavnicima Komisije te je ova odluka jasan znak da je plan za Đuro Đaković Grupu održiv.
 
Predsjednik Vlade Plenković kazao je da će Vlada kao i dosad činiti sve da pomogne opstanku Đure Đakovića te podupirati aktivnosti za restrukturiranje kompanije. „Nakon faze kada su, uz pomoć Vlade, osigurana sredstva za plaće radnicima i nastavak proizvodnje, sada ulazimo u razdoblje stvaranja preduvjeta za dugoročnu održivost Đure Đakovića, uz potporu strateškog partnera iz Češke“, poručio je predsjednik Vlade Plenković.
 
Predstavnici društva Đuro Đaković prezentirali su svoje daljnje planove i proizvodne aktivnosti u narednom razdoblju. Predsjednik Vlade je najavio da će Vlada u kratkom roku dati konačno odobrenje Programa te usvojiti druge prateće dokumente čime će se stvoriti preduvjeti za učinkovitu provedbu procesa restrukturiranja.

IZVOR: Vlada RH
 

Stranica