Otvoren novi Podravkin pogon za preradu rajčica u Varaždinu

  • Slika /slike/Vijesti/2022/VRH_7524.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Predsjednik Vlade Andrej Plenković, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josipa Dabre, ministra gospodarstva Ante Šušnjara i ministra pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damira Habijana, sudjelovao je danas na otvorenju novog pogona Podravke za preradu rajčice u Varaždinu. 

Premijer Plenković čestitao je svim Podravkašima, posebice onima koji su vodili projekt za proizvodnju hrvatskih rajčica i dodao da se radi o modernizaciji proizvodnje u kojoj radi 270 ljudi.  
 
"Takva investicija znači i nova radna mjesta, a s obzirom na rast plaća u Podravci proteklih godina i kvalitetniji ekonomski i socijalni standard zaposlenika i njihovih obitelji", istaknuo je.

Također, istaknuo je ogroman investicijski ciklus te kompanije u ovoj godini i izrazio zadovoljstvo akvizicijom segmenta poljoprivrede Fortenove, koja pokazuje ekonomsku snagu i sposobnost Podravke da iznese tu investiciju, a kasnije i upravlja s više kompanija koje su bitne za hrvatsku poljoprivredu i posebno važne za Slavoniju. Posebno je istaknuo da tom akvizicijom hrvatsko tlo na kojem se proizvode hrvatski poljoprivredni proizvodi ostaje u rukama hrvatske kompanije. 

Uz tvornicu tjestenine otvorenu u siječnju, investiciju od preko 14 milijuna eura, te završne pripreme za još jedan važan projekt logističko-distributivnog centra vrijedan oko 45 milijuna eura, zatim investicije u Sloveniji u okviru grupe Žito, radi se o ciklusu investicija od oko 100 milijuna eura ove godine za Podravka grupu.
 
"To je veliki doprinos poljoprivrednoj proizvodnji i još kvalitetnijim proizvodima koje različite kompanije Podravke plasiraju na naše tržište i na 70 stranih tržišta", kazao je predsjednik Vlade.
  
Izrazio je zadovoljstvo Podravkinom kupnjom segmenta poljoprivrede Fortenove istaknuvši kako ta vrijedna i velika akvizicija pokazuje ekonomsku snagu i sposobnost Podravke da iznese tu investiciju, a kasnije i upravlja s više kompanija koje su bitne za hrvatsku poljoprivredu i posebno važne za Slavoniju.
 
"Na taj način se objedinjuje poljoprivredna proizvodnja u ovom dijelu Hrvatske, osiguravaju radna mjesta, dugoročna stabilnost i, ono što je nama u političkom smislu najvažnije u smislu suverenističkih poteza, hrvatsko tlo na kojem se proizvode hrvatski poljoprivredni proizvodi ostaje u rukama hrvatske kompanije", poručio je.
 
Takva investicija, naglasio je, znači da je kompanija potentna i snažna te da ima financijski  kapacitet širiti se, čime je skočila i vrijednost dionice, koja raste zadnjih nekoliko godina konzistentno, a samim time i isplata dividende za dioničare Podravke. Dodao je kako takve promišljene investicije nose sa sobom niz pozitivnih efekata. 

Tijekom boravka u Varaždinu premijer Plenković, sa suradnicima, održao je sastanak s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom i varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem.


Izvor: https://vlada.gov.hr/

Stranica