Otvoreno e-savjetovanje o Nacrtu prijedloga Pravilnika o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerija/istrazivanje i razvoj.jpg

 

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta obavještava zainteresiranu javnost kako je otvoreno javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Pravilnika o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte.

Nacrt  prijedloga Pravilnika o  državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte provedbeni je akt uz Zakon o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte(NN 64/2018), a njime se propisuje postupak utvrđivanja ispunjenosti uvjeta za ostvarivanje prava na dodatno umanjenje osnovice poreza na dobit odnosno poreza na dohodak za opravdane prihvatljive troškove istraživačko-razvojnih projekata i studija izvedivosti, postupak dodjele potpore, način ostvarivanja prava, način praćenja provedbe projekta,  te druga pitanja vezana uz ostvarivanje prava na državne potpore sukladno Zakonu o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte. Pravilnikom se također detaljnije propisuje postupak prijave projekta, način utvrđivanja prihvatljivosti projekta, prijavitelja i troškova, sadržaj evidencije korisnika državne potpore, način informiranja u vezi vidljivosti i dostupnosti potpore, način praćenja realizacije projekata i usklađenosti prijavljenih i stvarnih projektnih troškova, praćenje učinaka dodijeljene potpore te određivanje naknade za vanjske stručnjake u vrednovanju projektnih prijava i praćenju realizacije projekta.

Svrha savjetovanja je zainteresiranu javnost upoznati s predloženim Nacrtom  prijedloga Pravilnika te dobiti povratne informacije od ključnih dionika sustava. Rok zaprimanja komentara je 15 dana od početka javnog savjetovanja.

Savjetovanje je otvoreno od 26.9.2018. do 11. listopada 2018.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=8806

 

 



Stranica