Projektu „Geopriče UNESCO geoparka“ Parka prirode Papuk nagrada za održivi turizam

Slika /slike/Vijesti/IMGP8958.JPG
Projekt „Geopriče UNESCO geoparka“ Parka prirode Papuk osvojio je nagradu u kategoriji “ODRŽIVI TURIZAM” u sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma koji je u petak održan u Osijeku. Prepoznavanje i nagrađivanje projekta „Geopriče UNESCO geoparka“ od strane Hrvatske turističke zajednice ujedno je i najbolji motiv Parku prirode Papuk k cilju upisivanja Slavonije na kartu nezaobilaznih destinacija Hrvatske.

„Realizacijom svih projekata koje provodimo ili ćemo provesti u narednom razdoblju, a za koje smo sredstva većinom osigurali, pozicionirat ćemo se kao jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih turističkih destinacija na kontinentu. Nagrada koju smo dobili priznanje je radu našeg Parka, ali i uspješne suradnje institucija na različitim razinama“, rekao je ravnatelj Parka Alen Jurenac.

Nagrada „ODRŽIVI TURIZAM“ dodjeljuje se pojedincu, udruzi, tvrtci ili lokalnoj zajednici koja pokazuje iznimnu uključenost na području brige za okoliš. U ovog kategoriji natječu se svi subjekti koji imaju posebno iskazan utjecaj održivog turizma kroz doprinos očuvanju prirode i okoliša, zaštite bioraznolikosti te očuvanje kulturne baštine. Načela kojih se predlagatelji i kandidati moraju pridržavati su briga o lokalitetima baštine kao i pružanju visoko kvalitetnih doživljaja posjetiteljima. Kandidati moraju pružati svojim gostima jedinstven doživljaj za posjetitelje te faktor različitosti koji ih izdvaja od ostalih.

Nagrade su uručili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

​Više o geoparku Papuk na poveznici

Stranica