Studijski posjet predstavnika Ministarstva financija Rumunjske, Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/posjet predstavnika rumunjske_naslovna.jpg
Delegacija Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predvođena načelnicima Sektora za programiranje, praćenje i financijsko upravljanje te Sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu primila je u studijski posjet predstavnike Ministarstva financija Rumunjske. U okviru posjeta održan je sastanak s ciljem upoznavanja rumunjske strane o radu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta vezano uz dodjeljivanje državnih potpora poduzetnicima.
U provedbi Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta nadležno je za 2 prioritetne osi – „Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija“ i „ Poslovna konkurentnost“ te su u okviru spomenutog programa, rumunjskoj strani predstavljena pravila vezana uz natječajnu proceduru, dosadašnja praksa te rezultati hrvatskih poduzetnika u provedbi istog.
Osim državnih potpora financiranih iz sredstava europskih, strukturnih i investicijskih fondova, rumunjskoj strani predstavljen je i nacionalni pravni okvir za poticanje ulaganja, prvenstveno Zakon o poticanju ulaganja. Rumunjska strana posebno se interesirala za mjeru odnosno potporu za gospodarsko aktiviranje neaktivne imovine u vlasništvu Republike Hrvatske.
Sastanak je zaključen u izrazito pozitivnom ozračju te su u okviru ove teme dogovoreni i posjeti drugim hrvatskim institucijama.

Stranica