Svečano obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerije/dan policije horvat/Dan policije Horvat naslovna.JPG

 

U Velikoj dvorani KD-a Vatroslava Lisinskog danas je održana Svečana akademija kojom je prigodno obilježen Dan policije, u povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policajaca. Uz sam državni vrh, svečanosti je prisustvovao i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Bila je to prilika da se pripadnicima policijskih postrojbi izrazi duboka zahvalnost za sve što čine kako bi građanke i građani Republike Hrvatske bili sigurni.

Tom prilikom, na samoj je svečanosti pušten prigodni film o hrvatskoj policiji, s impresivnim podacima o svemu učinjenom u ovoj godini. Također, dodijeljene su nagrade i priznanja onima koji su se svojim djelovanjem posebno istaknuli u protekloj godini, a dostojanstven ton cijelom događanju dale su izvedbe Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, te klape Sv. Mihovil uz čitanje Sandre Veber.

Na svečanoj akademiji sudjelovali su brojni visoki uzavnici. Izaslanik Predsjednice RH Vlado Galić, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora general Mladen Markač, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar financija Zdravko Marić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, ravnatelj KD Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević, te mnogi drugi gosti.

U uvodnim govorima koje su održali predsjednik Vlade RH Plenković, ministar unutarnjih poslova Božinović i glavni ravnatelj policije Milina, istaknuto je kako je zahvaljujući požrtvovnosti policije i svih uključenih djelatnika Hrvatska sigurna zemlja, kako za njene građane tako i za sve one koji je posjećuju. Tome u prilog govore i mirna turistička sezona, te jedan od najvećih javnih skupova u hrvatskoj povijesti – doček Hrvatske nogometne reprezentacije, kada je na ulicama Zagreba bilo više od pola milijuna ljudi. Također, upućena je posebna zahvala obiteljima hrvatskih policajaca poginulih u Domovinskome ratu, onih koji su prvi stali u obranu domovine i doprinijeli u procesu oslobađanja Hrvatske.

 



Stranica