Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Vidovec

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/vidovec naslovna.jpg
U prostoru Osnovne škole u Vidovcu danas je povodom Dana općine te blagdana sv.  Vida i sv. Antuna održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske svečanoj sjednici prisustvovala je pomoćnica ministra Ana Mandac.

Pomoćnica ministra Mandac pozdravila je okupljene te čestitala Dan Općine u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske te u ime ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata. Tom prigodom izrazila je zadovoljstvo današnjim posjetom izuzetno uspješnoj općini koja je vrlo aktivna u stvaranju poduzetničke klime te potiče svoje poduzetnike i kroz projekt osnivanja stambeno poslovne zone Vidovec. Osobito je pohvalila inicijativu Općine Vidovec, kao jedne od rijetkih općina, koja već nekoliko godina ima na snazi odluku o nultoj stopi komunalnog doprinosa za sve ulagače koji grade poslovne objekte te odluku o oslobađanju plaćanja komunalne naknade u prvoj godini poslovanja za sve koji registriraju poduzeća, obrte ili obiteljska poljoprivredna gospodarstva na području općine.

„Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji je sa svim dionicima i kontinuirano poduzima odgovarajuće aktivnosti i mjere temeljem kojih nastoji osigurati povoljan zakonodavni okvir za jačanje konkurentnosti poduzetnika, olakšati uvjete za njihovo poslovanje u smislu uklanjanja administrativnih prepreka te osigurati dostupnost financijskih sredstava neophodnih za pokretanje i realizaciju poduzetničkih projekata kroz sustav bespovratnih potpora te financijskih instrumenata", kazala je pomoćnica ministra te naglasila kako je fokus na što većem administrativnom rasterećenju gospodarstva kroz Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva u 2019. godini koji sadrži 314 mjera s predviđenim rasterećenjem od preko 626 milijuna kuna.

„Sve ovo dovodi do jasnih pokazatelja gdje je Republika Hrvatska danas. Makroekonomski parametri su poboljšani, javne financije konsolidirane, imamo suficit drugu godinu zaredom. S 3,9 posto, u ovom trenutku, imamo dinamičniju stopu rasta nego u svim kvartalima prošle godine i najvišu stopu rasta gospodarstva u EU. Na razini 2018. godine imali smo rast investicija za 3,9% u odnosu na godinu prije, ukupno 24,3 milijarde kuna investicija u novu dugotrajnu imovinu. Poduzetnici su zaposlili 46 tisuća novih ljudi a broj zaposlenih je najviše rastao kod mikro poduzetnika na značajnih gotovo 940 tisuća radnih mjesta. Te brojke jasno i bez dvojbe pokazuju da optimizam postoji i da smo na dobrom putu", naglasila je pomoćnica ministra. Kazala je kako je cilj Vlade Republike Hrvatske zadržati pozitivne trendove i ostvariti postavljene ciljeve što je moguće samo ako dodatno osnažimo svakog poduzetnika i uvodimo nove u svijet poduzetništva te zaključila kako su svi preduvjeti za to stvoreni.
 
Svečana sjednica Općinskog vijeća zaključena je dodjelom zahvalnica i nagrada za postignute uspjehe zaslužnim stanovnicima Općine.

Stranica