Državni tajnik Mario Antonić na obilježavanju 25. obljetnice tvrtke Altpro

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/documents/Altpro 1.JPG
Tvrtka Altpro obilježila je 25 godina uspješnog poslovanja te je tim povodom održala svečani skup u Hrvatskoj gospodarskoj komori kojem je prisustvovao državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić.

Tvrtka Altpro generator je upravo onih vrijednosti koje Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta posebno promiče, vrijednosti koje se prožimaju kroz 4I – investicije, inovacije, industrija i izvoz“ istaknuo je tom prilikom državni tajnik Antonić.

Također, naglasio je kako su se pokazali kao jedan vrlo kvalitetan primjer tvrtke koja zna koristiti poticajna sredstva koja su im na raspolaganju te zna koristiti  kanale i sve angažmane koji se mogu osigurati preko razina Ministarstava, ali i Vlade. „Svoju prisutnost na globalnim tržištima ojačali su poticajima iz naših određenih natječaja te vjerujem da će tako biti i u buduće."- rekao je državni tajnik.

Želim pohvaliti njihovu svjesnost, želju i volju za suradnjom u jednom od Tematskih inovacijskih vijeća za promet i mobilnost gdje preko svojih mladih snaga sudjeluju i sukreiraju kamo će se budući investicijski potencijali iz Europskih strukturnih fondova investirati u ovom, ali i u sljedećem financijskom razdoblju“ zaključio je na kraju svečanog skupa Mario Antonić.

Prilikom svoje prezentacije direktor i osnivač tvrtke Altpro Zvonimir Viduka kazao je kako „pomoć Ministarstva i korištenje EU fondova u svrhu razvoja novih proizvoda za izvoz, opreme za istraživačke laboratorije i investicije naznaka je i drugima kojim putem trebaju ići te kako Ministarstvo odrađuje tu funkciju.“

Tvrtka Altpro počela je s radom 1994. godine i već se 25 godina bavi razvojem i proizvodnjom signalno-sigurnosne opreme za željeznička vozila i infrastrukturu. Proizvodi tvrtke u potpunosti su razvijeni u Hrvatskoj, a s dvije niše kompletnih sigurnosnih sustava za željeznička vozila i infrastrukturu su trenutno jedan od nekoliko proizvođača navedene opreme u svijetu. Tvrtka ima dva razvojno inovacijska centra - za infrastrukturne signalno sigurnosne uređaje te razvojno inovacijski centar za vozila. Također, dobitnik je i  Zlatnog ključa za najinovativnijeg izvoznika u 2018 godini.
 

Stranica