Ministar Filipović na potpisivanju ugovora aglomeracije Split – Solin i otvaranju Centra za posjetitelje “Skrivena Dalmacija”

  • Slika /slike/Vijesti/2022/IMG-20221028-WA0026.jpg
  • Slika
Ministar Davor Filipović boravio je danas u Splitsko–dalmatinskoj županiji gdje je sudjelovao na svečanosti potpisivanja ugovora u sklopu Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin te na otvaranju posjetiteljskog centra „Skrivena Dalmacija“ u Dugopolju.
 
Na potpisivanju ugovora za rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje i vodoopskrbe Grada Solina i Općina Podstrana, Klis i Dugopolje vrijednog 327,3 milijuna kuna, uz ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, nazočili su i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, te direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta.
 
U nastavku dana ministar je kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske sudjelovao na otvaranju posjetiteljskog centra „Skrivena Dalmacija“ u Dugopolju koji je izgrađen u sklopu projekta „Skriveni habitati“. Centar za posjetitelje na inovativan, multimedijalan i edukativan način prikazuje bioraznolikost i georaznolikost ovog područja te povećava njegovu turističku privlačnost. Edukativna komponenta Centra omogućit će vizualizaciju prirodne baštine, edukaciju posjetitelja o važnosti očuvanja krajobrazne raznolikosti, bioraznolikosti i georaznolikosti uz promociju zaštićenih dijelova prirode i ekološke mreže Natura 2000. Vrijednost projekta iznosi 34 milijuna kuna, od čega bespovratna europska sredstva čine 19,5 milijuna kuna, odnosno 61 posto.
 
Posjetiteljski centar „Skrivena Dalmacija“ danas je svečano otvoren u Dugopolju u prisutnosti ministra Filipovića, župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana, saborskog zastupnika Andre Krstulovića Opare, načelnika Općine Dugopolje Perice Bosančića te drugih uzvanika.

Stranica