Ministar Habijan u Bakuu održao niz bilateralnih sastanaka s ciljem jačanja gospodarske suradnje

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Foto 2.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Tijekom boravka u Bakuu, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan se sastao s Mikayilom Jabbarovim, ministrom gospodarstva Republike Azerbajdžan. Glavna tema razgovora bila je suradnja u području energetike te mogućnosti za jačanje suradnje u drugim područjima, kao što su industrija, trgovina, izvoz i uvoz proizvoda te podrška poduzetnicima za ostvarivanje zajedničkih projekata.
 
„Uvjeren sam kako će ovi razgovori i susreti značajno doprinijeti našim bilateralnim odnosima i otvoriti nove prilike za trgovinu, investicije, odnosno ekonomsku suradnju,” zaključio je ministar Habijan.
 
U okviru 3. sjednice Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana održao se susret ministra Habijana i ministra kulture Republike Azerbajdžana Adila Karimlia.
 
Ministar Habijan istaknuo je prijateljske i partnerske odnose između dviju zemalja koji se ovim sastankom žele ojačati i podići na višu razinu gospodarske suradnje.
 
Ministri su, uz pratnju predstavnika više ministarstava dviju zemalja, razgovarali o proširenju gospodarske suradnje u području industrije, malog i srednjeg poduzetništva, energetike, prometa, kulture, zdravstva, obrazovanja i znanosti.
 
Na kraju sjednice potpisan je Protokol zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan.
 
Današnji bilateralni sastanci ministra Habijana zaključni su dio gospodarskog foruma održanog dan ranije u organizaciji Agencije za promociju izvoza i investicija Republike Arebajdžan i Hrvatske gospodarske komore, na kojem je sudjelovao niz predstavnika hrvatskih i azerbajdžanskih kompanija iz područja energetike, prehrambene i farmaceutske industrije, građevinskog sektora, a kao nastavak na posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Azerbajdžanu u studenom prošle godine.

Stranica