Ministar Šušnjar primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj Nj. E. Anara Imanova

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Vlp Azerbajdžana 2.jpeg
  • Slika
Ministar gospodarstva Ante Šušnjar danas je u Ministarstvu primio veleposlanika Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj Nj. E. Anara Imanova u nastupni posjet. Glavna tema današnjeg susreta bila je daljnja gospodarska suradnja Hrvatske i Azerbajdžana.
 
Ministar Šušnjar je istaknuo dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Azerbajdžana te potencijal da se ta suradnja dodatno ojača.Kao najvažnije područje istaknuta je energetska suradnja, prvenstveno hrvatski uvoz nafte, ali i razmatranje mogućnosti osiguranja dobavnog pravca prirodnog plina iz Azerbajdžana u Hrvatsku.
 
Veleposlanik Imanov je istaknuo namjeru ministra gospodarskog razvoja Azerbajdžana da se, uz delegaciju gospodarstvenika krajem rujna/početkom listopada 2024. godine u Zagrebu sastane s hrvatskim ministrom gospodarstva i predstavnicima hrvatskih tvrtki. Na sastanku bi se prvenstveno razgovaralo o osiguranju sigurnosti opskrbe energentima te diversifikaciji trgovinskih odnosa.
 
Na kraju sastanka, ministar i veleposlanik potvrdili su kvalitetan smjer suradnje dviju zemalja i namjeru za njezinim dodatnim poticanjem.

Stranica