U Jakšiću održana 17. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Slika /slike/Vijesti/2022/VRH_5046 (1).jpg
Ministar gospodarstva Ante Šušnjar danas je u Jakšiću sudjelovao na 17. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojom je predsjedao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“. Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama, Pleternici, Okučanima, Pitomači, Otoku i Đakovu.

Na sjednici u Jakšiću članovima Savjeta predstavljena je razvojna tranzicija Slavonije, Baranje i Srijema, ulaganja u poljoprivredu na području Slavonije, Baranje i Srijema, informacije o ulaganju Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u regionalni razvoj Slavonije, Baranje i Srijema te ulaganja u socijalnu politiku Slavonije, Baranje i Srijema.

Rekapitulirajući dosadašnja ulaganja u svaku od pet slavonskih županija, premijer Plenković izvijestio je da je u projekte u Osječko-baranjskoj županiji uloženo milijardu i 50 milijuna eura, u Vukovarsko-srijemskoj 642 milijuna eura, u Brodsko-posavskoj 344 milijuna eura, u Virovitičko-podravskoj 321 milijuna eura te u Požeško-slavonskoj 250 milijuna eura.

Istaknuti su i zajednički projekti kroz više županija u koje je uloženo dodatnih 310 milijun eura. U odnosu na 2016. godinu, danas u pet slavonskih županija bilježimo 26,5 tisuća više zaposlenih.

Stranica