Ministarstvo gospodarstva objavilo Javni natječaj „Osnaživanje potrošača“

Slika /slike/Vijesti/2022/1. pravo na pristup.jpg
Javni natječaj „Osnaživanje potrošača“ namijenjen je udrugama za zaštitu prava potrošača (u daljnjem tekstu: udruge). Cilj natječaja je omogućiti udrugama za zaštitu potrošača kontinuirano pružanje usluga informiranja i edukacije potrošača radi unaprjeđenja zaštite prava potrošača, kao i podizanja ukupne razine znanja i svijesti o potrošačkim pravima u Republici Hrvatskoj provedbom sljedećih aktivnosti: zaprimanjem upita potrošača o potrošačkim pravima i odgovaranjem na iste te informiranjem i preventivnim edukacijama koje se tiču općih prava potrošača.
 
Natječajem će se dodijeliti financijske podrške projektima koji doprinose podizanju svijesti građana Republike Hrvatske o zaštiti prava potrošača.
 
Tekst natječaja s cjelokupnom dokumentacijom objavljen je na poveznici:  https://www.financijskepodrske.hr/prijave/natjecaj/detalji .
 
Predmetnim natječajem dodijelit će se financijske podrške projektima u ukupnom iznosu do 150.000,00 eura godišnje. Maksimalan broj projekata koji se planira financirati ovim natječajem je 5. Najveći iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je do 30.000,00 eura godišnje. Planirano trajanje natječaja je maksimalno 3 godine. Ugovori se sklapaju svaku godinu.
 
Na natječaj se mogu prijaviti udruge registrirane u skladu sa Zakonom o udrugama, koje djeluju u području zaštite prava i ekonomskih interesa potrošača, koje su u svom djelovanju neovisne o trgovcima, a sukladno odredbama članka 128. Zakona o zaštiti potrošača te koje zadovoljavaju taksativno navedene uvjete natječaja.
 
Sve zainteresirane udruge koje ispunjavaju uvjete natječaja prijavljuju svoje prijedloge projekata na propisanim obrascima. Prijava na javni natječaj podrazumijeva internetsku prijavu koja se obavlja putem sustava www.financijskepodrske.hr .
 
Rok za prijavu na natječaj je 9. rujna 2024. do 13:00 sati.
 
Sva pitanja vezana uz dokumentaciju i uvjete natječaja mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem slanjem upita na sljedeću adresu e-pošte: natjecaj.potrosaci@mingo.hr  i to najkasnije do 26. kolovoza 2024.
 
Odgovori na postavljena pitanja objavit će se na mrežnoj stranici Ministarstva gospodarstva www.mingo.gov.hr  i Središnjeg portala za potrošače www.szp.hr  i to najkasnije 8 dana prije isteka roka za podnošenje prijava na natječaj.

Natječajna dokumentacija dostupna je OVDJE.
 

Stranica