Objavljen natječaj za dodjelu financijske podrške projektima koji doprinose zaštiti potrošača u procesu uvođenja eura u Hrvatskoj

Slika /slike/header-img.png
Javni natječaj „Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“, namijenjen udrugama za zaštitu prava potrošača, objavljen je danas, a rok za prijavu je 24. svibnja do 13 sati.
 
Natječajem će se dodijeliti financijske podrške projektima koji doprinose zaštiti potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj, a ukupna vrijednost mu je 720 tisuća kuna.
Prijaviti se mogu sve udruge registrirane u skladu sa Zakonom o udrugama, koje djeluju u području zaštite prava i ekonomskih interesa potrošača, a u svom djelovanju su neovisne o trgovcima, sukladno odredbama članka 128. Zakona o zaštiti potrošača, te zadovoljavaju taksativno navedene uvjete Natječaja.

Sve zainteresirane udruge koje ispunjavaju uvjete Natječaja prijavljuju svoje prijedloge projekata na propisanim obrascima. Prijava na javni natječaj podrazumijeva internetsku prijavu koja se obavlja putem sustava financijskepodrske.hr.
 
Sva pitanja vezana uz dokumentaciju i uvjete Natječaja mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem slanjem upita na sljedeću adresu e-pošte: natjecaj.potrosaci@mingor.hr i to najkasnije do 6. svibnja 2022.
Odgovori će se objaviti na mrežnoj stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja mingor.gov.hr i Središnjeg portala za potrošače szp.hr, i to najkasnije 8 dana prije isteka roka za podnošenje prijava na Natječaj.

Kako bi se udrugama omogućila što kvalitetnija priprema i prijava, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja 29. travnja 2022. s početkom u 9 sati organizira online pripremnu informativnu radionicu s ciljem predstavljanja javnog natječaja.
Mole se svi zainteresirani prijavitelji da se za sudjelovanje prijave do 27. travnja 2022. putem adrese e-pošte: natjecaj.potrosaci@mingor.hr, a potvrdu sudjelovanja te link za povezivanje dobit će dan prije održavanja radionice.
 
Tekst natječaja s cjelokupnom dokumentacijom objavljen je na poveznicama: financijskepodrške.hr i mingor.gov.hr

 

Stranica