Pomoćnica ministra Ana Mandac na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerija/mandac_varazdinsketoplice.jpg

 

U petak 10. kolovoza obilježen je Dan Varaždinskih Toplica te je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta nazočila pomoćnica ministra Ana Mandac.

„Grad Varaždinske Toplice dio je Varaždinske županije koja zna kako iskoristiti svoj prirodno povoljan zemljopisni položaj, koja je uložila napore da osigura kvalitetnu gospodarsku infrastrukturu, a sve to je rezultiralo razvijenim poduzetništvom i gospodarstvom u Vašoj županiji“, u svom je govoru istaknula pomoćnica Mandac i naglasila: „Vaša županija nalazi se u skupini županija u kojima se realizira najviše prijavljenih projekata u okviru propisa za poticanje ulaganja, a kroz natječaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, od 2015. godine do danas, u Varaždinskoj županiji u okviru 10 poziva dodijeljeno je ukupno 90 potpora, točnije 88 potpora poduzetnicima i obrtnicima i 2 potpore za poduzetničku infrastrukturu“.

Gradonačelnica Dragica Ratković napomenula je kako je grad Varaždinske Toplice biser s posebnim čarima, odnosno, mjesto u koje je vrijedno i potrebno ulagati. Što se projekata tiče, gradonačelnica je istaknula kako je kroz kratko vrijeme u Varaždinskim Toplicama započeto nekoliko vrijednih projekata među kojima se ističu onaj za ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta vrijedan 720 tisuća kuna te za izgradnju Reciklažnog dvorišta u vrijednosti 2,43 milijuna kuna.

Na svečanoj sjednici uručene su i prigodne nagrade najzaslužnijim pojedincima i udrugama. Nagrada za životno djelo pripala je Zlatku Pipleku, istaknutom glazbenom pedagogu. Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju otišla je u ruke Stanku Medvedecu, dok su nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada u zemlji i svijetu primili Mato Halužan i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju. Nagrađeni su i najbolji učenici. Za osnovnu školu to je Filip Križanić, a za srednju Karla Kožić. Zahvalnicu Grada dobila je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Ogranak Varaždinske Toplice.

(foto: evarazdin.hr)



Stranica