Pomoćnica ministra Ana Mandac održala zanimljivo predavanje na 23. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/ana8_hrj.jpg
Pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac održala je zanimljivo interaktivno predavanje ‘Promocija poduzetništva – znamo li istaknuti svoja postignuća’ na 23. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u Vodicama. Na predavanju je govorila o kompleksnom komuniciranju poduzetničkih uspjeha kao i motiva zbog kojih se netko bavi poduzetništvom u Hrvatskoj. 

Istaknula je važnost strateškog privlačenja investicija, odnosno poticanje politika i investicija koje će omogućiti nove projekte, dovesti nove investitore i kvalitetne poslovne modele.

Ukazala je i na važnost podrške inovativnom poduzetništvu i inovatorima, jer u takvim gospodarstvima zastupljena je ekonomija zasnovana na znanju, ekonomija u kojoj na podjednak način ulažu u istraživanje i razvoj te u državni i privatni sektor.

Također, predstavila je projekt  promocije poduzetništva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta „Ostvari san“ kao ključan faktor za stvaranje poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti. Kroz projekt stvara se pozitivno okruženje za osnivanje i razvoj projekata i poduzeća te se doprinosi rastu uspješnih projekata na nacionalnim, regionalnim i međunarodnim tržištima.

Internet stranica ostvarisan.hr pruža podršku svima onima koji se odluče na otvaranje tvrtke, korištenju već postojećih potpora i olakšica, ali pruža i zainteresiranoj poduzetničkoj javnosti sve potrebne informacije o promjenama zakona, prijedlozima promjena zakona, novim rasterećenjima i podršci koju imaju u svom poslovanju. Svi građani koji su zainteresirani za otvaranje poduzeća, na jednom mjestu imaju potrebne informacije o proceduri i postupcima za otvaranje obrta, jednostavnih trgovačkih društava, trgovačkih društava, ali i informacije o projektima drugih državnih institucija poput projekta samozapošljavanja i iznosima poticaja koji se mogu dobiti.

Imamo privilegiju i sreću da imamo jednog takvog ministra s vrlo širokim vidicima koji je u jednom trenutku okupio tim ljudi s namjerom da napravimo promjenu postojeće klime u društvu. I tako je počeo projekt ‘Promocija poduzetništva’ pod sloganom ‘Što hoću, to i mogu’. Bila nam je želja da u tom projektu prije svega stvorimo pozitivno okruženje za osnivanje i razvoj novih poduzeća, da promoviramo uspješno poduzetničko poslovanje, široku medijsku pokrivenost podrške u poduzetništvu, da doprinesemo rastu uspješnih projekata i generiramo porast udjela uspješnih poduzetnika kao krajnji rezultat ovog projekta” istaknula je tom prilikom Ana Mandac. 
 
 

Stranica