U MZOE održan sastanak povodom najavljenih poslovnih odluka INA d.d.

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5a96a8db89f11.JPG

Ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislava Ćorić u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske i kao resorni ministar održao je sastanak s predstavnicima sindikata INAŠ- Sindikat naftne djelatnosti, Samostalnog Sindikata radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske, Sindikata Naftnog Gospodarstva i Sindikata Nove Solidarnosti.

Povod i tema sastanka bile su najavljene poslovne odluka INA d.d. koje se odnose na organizacijske promjene u Rafineriji nafte Sisak. 

„Stav ove Vlade RH je da rafinerijski biznis na razini cjelokupne INA-e treba unaprijediti i u tom kontekstu cilj je osigurati vertikalno integriranu kompaniju sa svim njezinim komponentama pa i rafinerijskim biznisom“ rekao je ministar Ćorić naglasivši kako je u završnoj fazi  proces izbora financijskog savjetnika koji će biti zadužen za procjenu vrijednosti INA-Industrija nafte d.d, evaluaciju te razmatranje potencijalnih strateških partnera u provedbi transakcije otkupa dionica.

Predstavnici sindikata ministru Ćoriću su predali i niz dokumenata o, kako su istaknuli, važnosti FCC (Fluid katalitički kreking) postrojenja koje će stručnjaci Ministarstva zaštite okoliša i energetike izučiti i analizirati kako bi se donijela odluka o sljedećim koracima. 



Stranica