Državni tajnik Šiljeg sastao se s ministrom zaštite okoliša i prirodnih resursa Ukrajine Streletsom

Slika /slike/Vijesti/2022/1665317011249.jpg
Državni tajnik Mario Šiljeg sastao se 6. listopada 2022. u Nikoziji na Cipru, na marginama Ministarske konferencije “Okoliš za Europu”, s ministrom zaštite okoliša i prirodnih resursa Ukrajine Ruslanom Streletsom.

Ministar Strelets zahvalio je na dosadašnjoj hrvatskoj pomoći i potpori Ukrajini koja istovremeno vodi rat i proces pridruživanja Europskoj uniji te joj je svaka vrsta pomoći i dalje potrebna. Ukrajina drži da posljedicama rata na okoliš nije posvećena dovoljna pažnja te će na UNFCCC COP-u 27 u studenom u Egiptu predstaviti svoju inicijativu za uspostavu međunarodne platforme za mjerenje utjecaja ratnih aktivnosti na okoliš. Stoga ministar Strelets nastoji osigurati potporu što većeg broja zemalja, osobito članica Europske unije, uklučujući potporu Republike Hrvatske.

Državni tajnik Šiljeg ponovio je izraze solidarnosti Republike Hrvatske s Ukrajinom i potvrdio da će Republika Hrvatska nastaviti Ukrajini pružati sve vrste potrebne pomoći, kako vojne, tako i in-kind, kao i u  prijenosu znanja i iskustva u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Stranica