Državni tajnik Vedran Špehar održao sastanak s veleposlanikom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Nj. E. Arne Sannes Bjørnstad

  • Slika /slike/DT VEDRAN ŠPEHAR/1.jpeg
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik Vedran Špehar sastao se danas, 28. kolovoza 2024. s veleposlanikom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Nj. E. Arne Sannes Bjørnstad, na temu daljnje gospodarske i energetske suradnje Hrvatske i Norveške.
 
Na sastanku su naglašeni dobri i prijateljski odnosi Hrvatske i Norveške, a kao jedno  od najistaknutijih područja, navedena je suradnja s tvrtkom Wartsila Gas Solutions na LNG terminalu.
 
Sugovornici su podržali dobru gospodarsku i energetsku suradnju, posebno suradnju s ciljem podizanja sigurnosti opskrbe i ubrzane dekarbonizacije, implementacije novih tehnologija proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije te su istaknuli izazove s kojima se obje strane susreću - nedostatak radne snage.
 
Obje strane naglasile su važnost proizvodnje hidroenergije, energije iz vjetra, solarne energije, energije iz plina te razvoj projekata skladištenja energije.
 
Državni tajnik i veleposlanik na kraju sastanka potvrdili su kvalitetan smjer dosadašnje suradnje i namjeru za njezinim daljnjim osnaživanjem.

Stranica