Sastanak ministra Horvata s veleposlanikom Kraljevine Saudijske Arabije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Hanijem Abdullahom M. Mominahom

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/vlp Saudijska Arabija naslovna.jpg

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Darko Horvat sastao se danas s veleposlanikom Kraljevine Saudijske Arabije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Hanijem Abdullahom M. Mominahom.

Ministar Horvat istaknuo je kako Republika Hrvatska sa Kraljevinom Saudijskom Arabijom nema otvorenih pitanja, ujedno izrazivši želju za intenziviranjem odnosa između dvije zemlje, posebice na gospodarskom planu.

Na sastanku je posebno istaknuta tema prehrambene industrije. Ministar Horvat skrenuo je pozornost  na hrvatske tvrtke koje imaju Halal certifikate te zadovoljavaju uvjete koji su potrebni za plasman prehrambenih proizvoda na arapsko tržište. Ministar Horvat i NJ.E. Mominah potvrdili su dobru suradnju i u obrambenoj industriji odnosno proizvodnji vojne opreme.

Završno, obje strane zaključile su da će aktivno raditi na jačanju gospodarske suradnje kako bi povećale međusobnu trgovinsku razmjenu.



Stranica