Otvoreni podaci

Otvoreni podaci su podaci koje stvaraju tijela javne vlasti, a čijom se uporabom u komercijalne i/ili nekomercijalne svrhe može stvoriti dodana vrijednost ili ekonomska korist.

Otvoreni podaci u pravilu ne sadrže osobne podatke ili, drugim riječima, ako su podaci zaštićeni propisom o zaštiti osobnih podataka, ne smatraju se otvorenim podacima jer njihova objava nije dopuštena.

U nastavku su dostupni podaci kojima raspolaže Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, te uvjeti njihova korištenja. Za više informacija molimo da se obratite službeniku za informiranje.
 
OTVORENI PODACI MINISTARSTVA GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA:

 
DJELOMIČNO OTVORENI PODACI MINISTARSTVA GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA:  
NISU JAVNO DOSTUPNI PODACI MINISTARSTVA GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA:
  • Očevidnik pružatelja usluga za robu vojne namjene
  • Očevidnik izvoznika i uvoznika robe vojne namjene i nevojnih ubojnih sredstava
Pristup otvorenim podacima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja
Podaci su postavljeni u strojno čitljivom obliku i služe za daljnje korištenje od strane građana i poduzetnika.

Korisnici mogu:
  • kopirati, objavljivati, distribuirati i javnosti priopćavati informacije,
  • prerađivati informacije,
  • iskoristiti informacije u komercijalne i nekomercijalne svrhe, kombinirajući ih s drugim informacijama i uvrštavajući ih u svoj proizvod
uz obavezno navođenje izvora podataka.

Korisnik nema pravo koristiti informacije na način kojim sugerira njihov službeni status niti smije navesti da Ministarstvo gospodarstva I održivog razvoja odobrava obrađene informacije od strane građana ili poduzetnika koji je preuzeo informacije.

Preuzimanjem informacija za daljnju uporabu, Korisnik prihvaća navedene uvjete korištenja. Bez obzira na svrhu ponovne uporabe informacija, Korisnik će s njima postupati u dobroj vjeri, te nije dozvoljena zlouporaba preuzetih informacija.

Nije dozvoljeno korištenje informacija za primjenu ili objavu u svrhu kriminalnih, ilegalnih, rasističkih, diskriminirajućih, klevetničkih, pornografskih, seksističkih ili homofobnih aktivnosti.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja nema obavezu osigurati pretvorbu informacija iz jednog oblika u drugi, niti ima obvezu obnavljati (ažurirati, nadograđivati, nastaviti stvarati) određenu informaciju samo u svrhu ponovne uporabe.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja ne može jamčiti kontinuiranu isporuku informacija i može mijenjati sadržaj ovih stranica bez prethodne najave. Ministarstvo gospodarstva I održivog razvoja će informacije na ovim stranicama nastojati održavati pravovremenim i točnim. Svaka pogreška ili netočnost na koju nam se skrene pozornost bit će ispravljena.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja nije odgovorno za bilo kakve propuste ili pogreške u informacijama i neće biti odgovorno ni za kakav gubitak, ozljedu ili oštećenje bilo koje vrste nastalo zbog izravne ili neizravne ponovne uporabe informacija s ove stranice. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja potiče stvaranje vanjskih veza na ove stranice, ali ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaj stranica koje stoje iza tih veza.

Za dodatne upite, obratite se službeniku za informiranje.
 
Popis skupova podataka s metapodacima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (Asset lista)